19-годишен  е задържан за притежание и производство на дрога. Младежът е известен на органите на реда с различни криминални прояви и е осъждан. Задържан е в петък в Раковски. 

При последвало претърсване в къщата били намерени множество пакети със суха листна маса, наподобяваща марихуана, които младежът съхранявал. В резултат на предприети процесуални и следствени действия в жилището на младежа полицаите се натъкнали на домашна нарколаборатория.

Едната от стаите била облепена с фолио и имала изградени поливна, отоплителна, осветителна и вентилационна системи, използвани за отглеждане на 13 растения канабис с височина до 130 см. Освен насажденията, от къщата са иззети и 4 незаконно притежавани боеприпаса за огнестрелно оръжие, както и бяло прахообразно вещество. След експертна справка е установено, че наркотиците са марихуана с общо тегло 2,249 грама и 0,060 грама амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. 

В събота друг  жител на Раковски също беше задържан за притежание на наркотици. От жилището на 28-годишния мъж са иззти близо 15 грама марихуана.  По случая е образувано бързо производство. 

TrafficNews.bg