От БСП не останаха безразлични към решенията на здравния министър Петър Москов и поискаха оставката му. Причина за това е неговото решението линейките на Спешна помощ да бъдат пазени от полиция, когато посещават адреси в ромските махали. След острата си реакция през уикенда в защита на медиците, Москов се извини няколко пъти, включително и днес от парламентарната трибуна. Това обаче не намали напрежението и чувствителната тема за интеграцията на ромите се превърна в инструмент за прокарване на политически позиции.

„В продължение само на няколко дни станахме свидетели на два антидемократични акта, които според ДПС са укорими заради това, че са извършени от хора, които са представители на политически партии с амбициите да са демократични”, заяви Тунчер Кърджалиев

„На някой демократ с по-реактивен характер ще му се поиска да изкрещи: „За какъв се мислите, г-н министър. Не заради това, че сте безсилен, а затова, че сте силен до безумие и безразсъдство”, продължи той.

„Този някой, който е решил да живее като скот, може да не е решил, може да е бил принуден. Ние искрено съчувстваме на лекаря, който е пострадал, но това не е начинът да се реши въпросът”, каза още Кърджалиев.

TrafficNews.bg