Част от участъка вече беше пусната на 16 юли, за да се облекчи трафикът към и от Гърция. По този начин селата Марино поле, Чучулигово и Кулата бяха освободени и от интензивното движение, разрушило улиците и напукало къщите им, пише бтв.

На 31 юли беше пусната и друга част от лота, като на събитието присъства и премиерът Бойко Борисов, който го нарече „инспекция”. В този случай Петрич беше освободен от натоварения трафик леки и товарни автомобили, пътуващи по обиколния маршрут към ГКПП „Кулата-Промахон”.

Първата копка на ЛОТ-4 бе направена на 5 април 2012 г. Същинската работа обаче започна едва през есента. Две години по-късно спечелилата търга за строителството гръцка фирма „Актор” спря работа и изнесе техниката си. Причините бяха предимно инженерната мрежа в района на село Марикостиново. Проблеми създаваше и трасето на жп-линията Кулата-София.

Лот 1 Долна Диканя – Дупница (16,78 км) вече е завършен, лот 2 Дупница – Благоевград (37,48 км) все още е в изпълнение. Предстои да се разработи проектът за най-сложния участък – в Кресненското дефиле.Общата дължина на АМ „Струма” - от Даскалово до ГКПП „Кулата”, е 150 км. Със средства от ОП „Транспорт” 2007-2013 г. Агенция „Пътна инфраструктура” изгражда общо 68,96 км.

Още новини четете ТУК