Първоинстанционният наказателен съд в Брюксел произнесе днес осъдителна присъда срещу българката Елица Ивкова (27 г.) за умишленото убийство на дъщеря й Сузана, съобщиха местни медии. 

Ивкова получи наказание затвор от 12 години, след като прокуратурата поиска от 15 до 20 години, а защитата - три години. През 2012 г. българката изхвърли новороденото в плавателен канал в Брюксел. Пред следствието тя обяснила, че не била в състояние да отгледа детето и затова се избавила от него пет дни след раждането, съобщи БТА.

В постановяването на присъдата съдът е отчел направените от Ивкова самопризнания, както и това, че тя не е правила дълго опити да заблуждава следствието около обстоятелствата на извършеното престъпление. Заключението за умисъл е потвърдено отново от съдържанието на самопризнанията, както и от психиатричната експертиза за вменяемост на подсъдимата.

Съдът не е уважил искането на защитата да се приеме като извинение, че Ивкова е убила детето си, защото е била разстроена. Според съда тя е имала към кого да се обърне за помощ в случай на затруднение, но сама е избрала да не го направи. 

Още новини от деня ТУК

TrafficNews.bg