Транспортът по границите ни с Турция и Гърция продължава да е затруднен трети ден след въвеждането на извънредните мерки за сигурност. Въпреки че опашките от тирове са намалели значително, напрежението сред шофьорите остава.

На ГКПП „Капитан Андреево” тировете бяха пренасочени към плаца, който беше превърнат в паркинг. Това скъси опашката, но не прави престоят на камионите по-кратък, пише БТВ.

Според шофьори се налага да чакат поне по ден на границата, докато преминат. За някои това създава допълнителни трудности, тъй като след продължителното чакане им изтичат винетките.

„Заради чакането един курс ни отнема шест дни. Всички документи изтичат, накрая имаме проблеми”, споделя шофьор.

Дори и без извънредни проверки, на „Капитан Андреево” се чака много, затова много от шофьорите не вярват, че повишаването на сигурността е причина за поредното задръстване.

От митницата пък отчитат ударна обработка на товари. За последното денонощие в двете посоки през „Капитан Андреево” са преминали 1600 камиона.

Проблемът с опашките обаче може да стане по-сериозен, тъй като петък е пазарен ден в Одрин и от рано сутринта стотици автомобили пътуват към южната ни съседка. В късния следобед проблемът от опашката с камиони вероятно ще се прехвърли и към опашката с леките автомобили.

Още новини ТУК

TNS.bg