Министерският съвет прие мерки за помощ на засегнатите от наводненията в Карловско. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг. Няколко ведомства ще се включат с отпускане на помощи и средства. Търсят се всякакви механизми за възстановяване на щетите.

Още в четвъртък започват проверки за това има ли нерегламентирано изсичане на дървета в засегнатите от наводнението карловски села. Това стана ясно след заседание в Министерския съвет, на което присъстваха областният управител на Пловдив и кметове на наводнените места.

На заседанието Министерският съвет прие решение за изпращане на вода и консерви към засегнатите населени места. 

Кабинетът гласува спешни мерки за Карловско, няколко ведомства отпускат средства за пострадалитеПредстои извършването на масови проверки за нерегламентирана сеч

По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места в Карловско са за над 60 млн. лв. Това съобщи пред Нова телевизия кметът на общината Емил Кабаиванов. Той обаче подчерта, че цифрата вероятно не е окончателната, тъй като няма как всички поражения да бъдат описани за няколко дни.  

Повече от 340 къщи са с различна степен на увреждане. Шест от тях са напълно разрушени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее. Обитателите на тези имоти към момента живеят при близки и приятели.

Общо 378 семейства се нуждаят от подкрепа от Агенцията за социално подпомагане. Търсят се и доброволци.

Кабаиванов: Нанесени са щети по 340 къщи, пометени са седем мостаЩетите ще са за 60 млн. лева

Доброволци от Карловско: Няколко къщи се наводниха повторно заради затлаченото корито на СтрямаРъководителят на екипа на формирование „Пловдив 112" е категоричен, че институции и общество трябва да се единни във време на криза

Потопът в Карловско ще бъде запомнен от историята на България. Той обаче ще остане неизтриваем фрагмент от паметта и на всички онези, които са видели с очите си апокалиптичната картина в Трилистник, Богдан и Каравелово. Един от тях е Атанас Даков – ръководител на екипа на Доброволно формирование „Пловдив 112“, който неотлъчно помага на засегнати от природното бедствие.

Доброволци от Карловско: Няколко къщи се наводниха повторно заради затлаченото корито на СтрямаРъководителят на екипа на формирование „Пловдив 112" е категоричен, че институции и общество трябва да се единни във време на криза

Ще трябват няколко месеца, за да се възстановят щетите в едно от най-засегнатите от наводненията села - Слатина. Това каза  кметът на село Слатина Петър Делков.

Кметът на Слатина: Описахме щетите, разходите ще са огромниЩе бъдат нижни месеци за възтановявянето на селото, каза още той

Междувременно двойна трагедия разтърси Каравелово. 76-годишният Начо Н. от залятото от пороя село Каравелово е бил намерен тази сутрин мъртъв от роднини, а вчера в дома си в Каравелова е била намерена обесена 82-годишната Иванка Н.

Двойна трагедия в Каравелово: Възрастен мъж почина от инфаркт, жена е намерена обесенаОт днес в Каравелово вече има осигурена линейка, която е на разположение на местните хора

46-годишният Огнян Йорданов е убития в село Милево, научи TrafficNews. Трупът на мъжа бе открит на 4 август , близо до стадиона в селото от местен жител. При първоначалния оглед  по тялото на мъжа са открити множество рани и кръвонасядания. Заподозрени за побоя са петима мъже от селата Милево и Караджово.

Петима са задържани за убийството в МилевоЖертвата е 46- годишен местен жител

Вижте и какво разказа пред TrafficNews Марин Йорданов - брат на убития в село Милево мъж.

Брат на жертвата в Милево: Убит е жестоко, а след това е изхвърлен като кучеЗаподозреният полицай и убитият са били в много добри отношения, споделят техни познати

Тежка катастрофа стана на пътя между София и Самоков край Панчарево снощи. Един човек загина, а девет са ранени. Повечето от пострадалите са млади хора на възраст до 25 години. Някои от тях са с опасност за живота. Повече за инцедента четете в материалите по темата:

Тежка катастрофа край София, младеж загина намясто, шестима са ранениИнцидентът е станал на пътя за Самоков край Панчарево

Девет са ранените при мелето край ПанчаревоЕдна от версиите е неправилно изпреварване

Две тийнейджърки са с опасност за живота след катастрофата край ПанчаревоВижте какво е състоянието на останалите пострадали

Шофьорът, виновен за катастрофата край Панчарево, имал 20 актаДва пъти е бил засичан на пътя след употреба на алкохол

Среднощни дрифтове вдигнаха на крака пловдивчани. За това сигнализираха жители на града. Хората били събудени от силни звуци на форсиране на кола. 

Среднощни дрифтове вдигнаха накрак пловдивчани, издириха колата - оказа се под наем!Целият булевард е в следи от гуми

Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за реконструкцията  на Рогошко шосе, след няколко месеца подготовка. Тя е с прогнозна стойност от 15 млн. лева с ДДС, като оферти ще се приемат до 3 октомври.  Причината за забавянето бе, че градските власти трябваше да актуализират проекта за реконструкцията.

Най-после! Пуснаха поръчка за 15 млн. лева за най-разбитото шосе в ПловдивДо 3 октомври приемат оферти за Рогошко шосе, увеличиха срока и за Голямоконарско

Междувременно най-големият тенис комплекс в Пловдив - кортовете на ТК "Локомотив" Пловдив на ул. "Ясна поляна" до стадион "Пловдив" са пуснати на търг. Заповедта е от 31 август и е подписана от кмета на града Здравко Димитров.

Пуснаха на търг кортовете на ТК "Локомотив"Наемателят трябва да инвестира над 3 млн. без ДДС в тях

Фасадата на Католическата катедрала „Св. Лудвик” възвръща автентичния си вид след незаконното облепяне на стените и колоните с фибран.  Те скриваха  част от декоративната украса, а при отстраняването им  част от мазилката падна.

Фасадата на Kатолическата църква възвръща блясъка си след незаконното облепяне с фибран

Родителското настоятелство на ОУ „Душо Хаджидеков” поде дарителска кампания за събиране на средства за ремонта на изгорелия покрив на училището.

Родителското настоятелство на ОУ „Душо Хаджидеков” с дарителска акция за ремонта на училището

Присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова сред официалните гости на тържествената заря-проверка в центъра на Пловдив навръх Деня на Съединението - 6 септември, предизвика бурна реакция в социалните мрежи. Митрофанова изслуша речите на президента Румен Радев и кмета на града Здравко Димитров рамо до рамо с тях, митрополит Николай, президента (1997-2002) Петър Стоянов и др. на площада пред паметника на Съединението.

Присъствието на Митрофанова на паметника на Съединението се превърна в скандалПокани са отправени към целия дипломатически корпус, коментират от община Пловдив