200 лева глоба за паркиране в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места. Това приеха на първо четене депутатите с промените в Закона за движение по пътищата, внесен от Цветомир Михов от ГЕРБ. Мярката бе одобрена с 94 гласа „за”, 17 „против” и 21 „въздържал се”.

Прието бе още общинският съвет да определя цената за паркиране на местата, както и реда и условията за плащането ѝ от водачите на специализираното звено на общината или на юридическото лице.

В преходните и заключителните разпоредби на същия законопроект се предлага промяна и в Закона за местните данъци и такси - ползването на общинските тротоари, площади и улични платна или на части от тях като зони за платено и безплатно паркиране да се урежда с отделен закон и наредба на общинския съвет.

Предложението светофарите на кръстовищата, извън тези, които фабрично не разполагат с функция за указване на края на времетраенето на зеления сигнал чрез премигване, да се снабдяват с устройства, указващи това чрез трикратно премигване, бе отхвърлено. То беше внесено от Петър Славов от Реформаторския блок.

Депутатите не приеха и предложението на Български демократичен център завой на дясно да е позволен при червен светофар.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg