Министерството на отбраната ще се включи в охраняването на границата с Турция с логистична подкрепа - предоставяне на високопроходима техника и всичко останало, от което има нужда. Това съобщи ресорният министър Николай Ненчев след заседанието на Съвета по сигурността и редовното заседание на правителството.

Съветът по сигурността към министър-председателя е провел заседание във връзка със ситуацията в Западна Европа след атентата в редакцията на френското издание „Шарли ебдо”. На този етап няма опасност от терористична атака у нас, заяви още военният министър.

„Изслушахме доклади. По време на заседанието на Съвета по сигурността не сме вземали конкретни решения. С тези доклади бяхме информирани относно ситуацията в България и в Близкия Изток и очаквани действия. Това, което коментираме вече няколко дни, действително има опасност от бежанска вълна. Няма безпокойство по отношение на България. няма нито едно доказателство за участие на български граждани в т.нар. Исламска държава”, обясни Ненчев. 

Ненчев отказа да посочи конкретна дата за предстоящото посещение у нас на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

TrafficNews.bg