Жители на  няколко блока в пловдивския квартал „Южен” нямат обхват на Глобул в домовете си от близо година. Читател на TrafficNews.bg  подаде сигнал за проблема. За да проведе телефонен разговор, човекът е необходимо да излезе на терасата, но там също връзката се разпада. След като той е подал сигнал на оператор, е получил отговор, че проверка е направена и е установено, че сигналът наистина е слаб. Решение обаче не е предложено. От телефонната компания са отговорили, че  за момента не могат да направят нищо по-въпроса. Това не е единичен случай, съседите от близките блокове имат същия проблем. Обяснението, което си дават е че преди година е имало антена на Глобул на покрива на блок в съседство, но са я махнали. След запитване от репортер на TrafficNews.bg от телефонната компания отговориха писмено:

„В момента се извършва мащабен и амбициозен проект на Telenor за цялостна подмяна и обновяване на мрежата на GLOBUL.Проектът включва пълна подмяна на съществуващата мрежа от второ и трето поколение (2G и 3G), подобряване на достъпа и опорната транспортна мрежа, както и обновяване на опорната мрежа на GLOBUL.”

Успокоението на хората в случая е, че има вероятност сигналът да се подобри. Конкретна дата обаче няма. До тогава продължават да тичат при всяко позвъняване до терасата. Също така сметките продължават да идват всеки месец. 

TrafficNews.bg