Известната верига за бързо хранене Subway е била глобена от пловдивския общински инспекторат.  Търговският обект, който се намира на Главната улица, е бил санкциониран заради липса на разрешително за монтирането на рекламни табели по обществени сгради.

Инспекторите посетили заведението по сигнал, че постерите са незаконно поставени. Те констатирали, че рекламно-информационни елемента са монтирани без знанието и позволението на Община Пловдив. 

По наредба за подобни действия от страна на фирмите се депозира молба до администрацията на кметството. В закона е спомената още, че на територията на район „Централен” е забранено рекламирането на дейности и обекти, освен ако не е извадено разрешително. В случая табелите са монтирани по фасадата на сградата на Главната. Те указват самата верига. Единия елемент бил над вратата на обекта, а другия на западната стена на фасадата.

Инспекторите поискали управителят да предостави разрешителното и му дали срок до края на работния ден да бъде показано такова. Това не се случило и служителите на Общинския инспекторат издали акт на фирмата, стопанисваща обекта.

Като размер, санкцията е била определена в пределния минимум, а именно 1000 лева. Причината – това е първо подобно провинение от страна на дружеството.