Стара документация спъва старта на ремонтните дейности на площад „Централен”. Общината е получила разяснение от Националния институт по паметниците, че при обновяването на площада трябва да се работи само в неговия обхват. При дейностите по археологията, намираща се срещу входа на Централна поща, не трябва да се засягат по никакъв начин границите на Цар-Симеоновата градина.

Да, обаче има проблем. По документи границите на градината достигат до средата на площад „Централен”. Причината е, че там са разгледани старите граници на Цар-Симеоновата градина. Получава се една на пръв поглед неразрешима ситуация – при ремонта на площада Общината не може да пипа нищо в пределите на градината, но по документи част от "Централен" е в нейните граници.

Изпратено е запитване до Националния институт по паметниците, за да изяснят те кое кои граници трябва да следят от Общината – новите или старите. Очакванията са от института да кажат, че трябва да се гледат новите градини на градината, но градските власти предпочитат да имат всичко черно на бяло.

По план обновяването на площад „Централен” трябва да бъде завършено до края на 2018 година. Три милиона лева от общинския бюджет са заделени за старта на ремонтните дейности.