Продължава епопеята в подлеза на Централна гара. Дори и при липса на дъжд, наводненията продължават. Според търговците, причината за постоянното наличие на вода е ремонтна дейност, която се извършва в близост до спирката на Централна гара. При ремонтът най-вероятно е засегната канализацията, от където извира водата. Освен това при всеки дъжд в подлеза става невъзможно преминаването. Освен проблеми за преминаващите, водата нанася и щети върху стоката на търговците.

„От началото на лятото съм изхвърлила два кашона със стока. Оборотът ни рязко е намалял. Толкова много пъти затваряме и отваряме, че хората си мислят, че тук нищо не работи. Само минават транзит, бързайки за някой влак. Останаха много малко магазини. Не знам и ние колко ще издържим”, възмущава се продавачка, която има магазин за дрехи в подлеза.

Постоянните наводнения са принудили и по-голяма част от продавачите да преместят своите магазини на други места. Останали са десетина магазина, които се намират от двата главни входа на подлеза. Смяна на концесионера на подлеза забавя и планирания ремонт, който търговците очакват от няколко месеца.

TrafficNews.bg