Състоянието на 27-годишната Галина Г., която бе зверски наръгана от рецидивиста Георги Бабата, се подобрява, но остава сериозно и тя все още е с опасност за живота под непрекъснатото наблюдение на лекарите в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (реанимация), съобщи flagman.bg, като се позова на информация от ресцентъра на МБАЛ - Бургас.

Пострадалата ще остане в реанимация, докато не премине възстановителният период след сложната животоспасяваща операция, при която три екипа хирурзи се бориха за живота й над 5 часа.

Множеството прободни рани, част от които засягаха вътрешни органи и важна артерия, станаха причина за сериозната кръвозагуба, която наложи да й бъдат прелети големи количества кръв и кръвни продукти.

Именно по тази причина МБАЛ - Бургас организира кръводарителска акция, за да се възстановят количествата, изразходвани от Отделението по трансфузионна хематология в случай на необходимост при планови и спешни операции. До изчерпване на количествата от кръвни запаси се стигна и заради няколкото тежки пътни инциденти в последния работен ден и в двата почивни дни на миналата седмица.

За пострадалата кръв са дарили над 50 души, на които от МБАЛ-Бургас искрено благодарят. Днес работата в Кръвния център продължава с нормални темпове, като кръводарителите са предимно близки и роднини на пациенти, на които предстоят планови операции. Въпреки че кампанията за пострадалата жена свърши, от Отделението по трансфузионна хематология напомнят, че всеки, който дари кръв, спасява човешки живот и хуманният жест може да бъде извършен по всяко време.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg