3,2 млн. лева  - толкова ще струва реконструкцията на най-използвания пешеходен подлез в Пловдив, този на Чифте баня. В момента той е в окаяно състояние, като се забелязват няколко търговски обекта, а всички други магазини са премахнати. Кабели висят от покрива, има течове, стълбите и стените са изпочупени.

Проектът включва премахването на всички търговски площи, като единствено ще има едно кафе в центъра на подлеза.  Заданието включва още два асансьора откъм Баня Старинна и Капана.  Стъклени врати ще бъдат сложени на всички входове, като се предвижда цялостен ремонт на настилките, таваните и стълбищата. Проектът предвижда и запазването на няколкото фрески в подлеза.

Проектът бе представен на общественото обсъждане за заема от 12 млн. лева от Фонда на фондовете. Въпросите тогава бяха освен колко е морално да се тегли заем, месеци преди края на мандата, както и дали е целесъобразно да се наливат толкова средства в подлеза и другите три паркинга.

След като стана ясно, че заемът, ще бъде теглен в новия мандат, все пак остана въпросът струват ли си тези инвестиции. Според кмета подлезът ще бъде основна връзка между Капана и Главната с многоетажния паркинг на улица „4 януари“.

С тези 3,2 млн. лева обаче биха могли да се финансират обекти, които от години са във фризера и търсят финансиране. В това число влиза реконструкцията на ул. Даме Груев“, Рогошко шосе и редица други пътни артерии в окаяно състояние.

Дали този заем ще бъде теглен, ще реши новият Общински съвет, а следващият кмет ще прецени и дали този проект си заслужава средствата.

Откъде ще търси пари новият кмет на Пловдив за големите проекти? 13 млн. заем отива за паркингиПоследна вноска остава по 50-милионния дълг, натрупан от д-р Иван Чомаков, връщаме и 30 млн. от Тотев