Стотици деца и техните родители се хванаха днес за ръце и заедно с ансамбъл Тракия извиха огромно българско хора на площад Централен в Пловдив, където се проведе 7-ото издание на Мемориален крос Стефан Попов, което се организира от "Рефан България". Мероприятието, на което присъстваха над 1000 пловдивчани и гости на града, бе открито от единствения спортист в света, участвал на 6 олимпиади последователно - Йордан Йовчев. Легендата на българската гимнастика похвали организаторите от REFAN за страхотна инициатива.

Не за първи път Данчо Йовчев присъства на традиционния вече за Пловдив пролетен крос. Огромен интерес към мероприятието имаше от футболните школи под тепетата. Своите представители бяха изпратили Локомотив, Ботев и академия Пловдив. Най-интересните и оспорвани кросове, разбира се, се получиха в групите, в които участваха бъдещите ни футболни звезди. Феърплеят обаче бе на висота при младежите и те показаха, че могат, а и трябва да бъдат винаги рамо до рамо на подобни мероприятия. Шефовете на школите на Ботев и академия Пловдив присъстваха на кроса, а Локомотив Пловдив бяха представени от двама треньори в школата, както и един от директорите на клуба.  

Програма с танци и песни забавляваше зрители и участници в паузите, а безспорно най-голям интерес предизвикаха танцьорите от ансамбъл "Тракия", които с изпълнението си на народни танци накараха няколко десетки зрители също да се включат. Така на площада в Пловдив импулсивно се изви огромно хоро, което завърши с бурни аплодисменти. 

Края на състезателната част бе отбелязан с химна на Република България, а всички завършили от 1-во до 6-място в различните възрастови групи получиха предметни награди от "Рефан България". Наградите и медалите на призьорите бяха връчени от олимпийската шампионка по гребане Стоянка Груйчева, първата ракета на Пловдив и втора на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов - Мико и легендата на Ботев и шеф на Дирекция спорт в община Пловдив Петър Зехтински. Зико показа страхотно отношение към децата, като разцелува всяко едно от тях, на което връчи награда. Това обаче не бе всичко. След награждаването последва томбола за всички участници, а късметлиите също се прибраха с награди от козметична компания "Рефан България".

Още новини ТУК

TNS.bg