„Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма”, заяви пред Нова транспортният министър Ивайло Московски по повод ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов. 

Той заяви, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, която е била подготвяна четири месеца, както заяви премиерът Бойко Борисов.

"Това, което научавам, е шокиращо. Няколко пъти се опитахме структурно да се променят нещата. Моето основно предложение за ръководител на АА беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики”, коментира Московски.

Той потвърди, че многократно са стигали сигнали за нередности в ДАИ и ведомството е активирало всички контролни органи.

"В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органи. На няколко места бяха хванати групи”, поясни транспортният министър.

Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел по „ДАИ-гейт”, защото не бяга от отговорност.

Още новини ТУК

TNS.bg