Момиче на 15 години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта. Днес в болницата заседава лекарска комисия, която трябваше да установи има ли нарушения при диагностицирането и лечението, съобщава БНР.

Според родителите на 15-годишната Зейнеб тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от личния лекар за консултация с хирург, а по-късно е приета в болницата. „И как така за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да разберат какво е станало с детето ми“, каза бащата. Началникът на детско отделение д-р Люба Бъчварова обясни, че пациентката е приета с диагноза „гадене и повръщане“.

„Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия. Направен е скенер, т.е. поискано е отправяне на скенер, в случая детенцето е починало на масата за скениране“. Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болницата, обяви резултатите от вътрешната проверка. „Няколко пъти е консултирано с хирург, отхвърлен е „остър хирургичен корем“ и вече на 20-и - влошаване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна интервенция, но е починало в скенера“. Подробности по случая се очаква да има след аутопсията. "Проблемът е бил от това, че 15-годишно – 115 килограма и не е била ясна клиничната картина“. Очаква се по случая да бъде направен медицински одит.