Споделяне във Фейсбук изигра лоша шега на българин, който живее в Испания. След като Айдън Здравков споделя в интернет клипче как шофира с 240 км в час, испанската полиция го намери и само след няколко дни беше осъден – две години без право да шофира. 

Айдън твърди, че клипчето е било просто шега, защото километражът му не е работил в момента. Скоростта с която се е движел според него тогава е била 116км/час, разказа той пред нова телевизия. 

При внимателно вглеждане във видеото се вижда как кола го изпреварва, което поражда съмнение дали наистина е карал с 240 км/час? Въпреки това все пак съдът го е осъдил.

На първи януари 22-годишният Айдън и негови приятели се прибират от дискотека и заснемат този клип. Километражът показва 240 км в час. Само осем дни по-късно става ясно, че майтапът ще му струва скъпо. Получава призовка да се яви в съда само след няколко дни. 

Така е осъден - отнемат му книжката за две години. Айдън обаче е решен да обжалва. Дали съдът ще приеме аргументите му, предстои да видим. 

TrafficNews.bg