Стотици пловдивчани и гости на града, както и представители на местната администрация се включи в кампанията на „Да изчистим България заедно“ в Пловдив.

Сред тях бе и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Заедно с кмета на район „Южен“ Борислав Инчев министърът помогна за почистването на парк „Молдавия“. „С годините все по-малко отпадъци се събират на местата, където се провежда кампанията, което означава, че все по-малко боклуци се изхвърлят извън определените за целта места”, коментира Димов.

В район „Централен” пък над 100 служители от кметството и доброволци надянаха ръкавици, грабнаха чували и се впуснаха по баирите на Дановия хълм, известен още като Сахат тепе заради емблематичния часовник от османско време. Армията беше предвождана от кмета Георги Стаменов.

„Удовлетворен съм, че толкова много доброволци и граждани откликнаха на призива ми. Надявам се, че с всеобщи усилия ще постигнем целта", каза райкметът. На по-късен етап ще стане ясно колко боклуци са изгребали от хълма.

В кампанията участва и администрацията на район „Северен”. Служителите стартираха в 10.00 часа на бул."Марица" №19, като към тях се присъединиха множество граждани. Почистени са тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходния мост. „С включването ни в мероприятието даваме пример на младите хора за това как трябва да пазят и почистват околната среда" – коментира изпълняващата функциите на кмет на района Лариса Кътова.