Фокусници напълниха Пловдив на вчерашния празник. Най-напред започна тричасовото представление „Улична магия”.В шатрата, разположена  пред Римския стадион, зрителите изгледаха няколко пърформанса и актове от най-популярния напоследък жанр в Магията- „Магия отблизо”. Участниците демонстрираха фокуси и илюзии с предмети и реквизити, познати на хората-карти, топчета, монети, въжета, като всичко се случваше на сантиметри от публиката.

Изпълнителите се сменяха на няколко минути, а шоуто не спираше. 

В ранния следобед се състоя „Училище за фокусници - магията за всички”. Занятието бе теоретично и практическо, като в него се демонстрираха и разкриха няколко магически ефекта, предназначени за различни възрастови групи. Целта на този семинар бе все повече млади хора да се приобщят към изкуството, чрез придобиване  на основни знания, което допринася и за популярността му. Това наистина се случи: по-любопитните зрители бързо усвояваха предадените умения и на свой ред също „събираха” нова публика, като мултиплицираха ефекта на Магията. „Училището за фокусници” е предимно за забавление на най-младата аудитория, за да може децата  да се потопят в света на магията”, обясни Юрий Захариев, лектор на събитието.

Преди 5 години Йордан Белев и Росен Димитров, по-известен като мистър Джим  създават сдружение „Quick Hands Project”.Целта е да се развива българската магия и да  достигне европейските и световни нива.Към момента екипът се състои от 27 фокусници от различни градове в България.Клубът е отворен и за нови членове с интерес към това изкуство.От своето създаване до сега артистите имат над 10 фестивала за сценична и улична магия из цялата страна.

Кулминацията на вечерта бе късният спектакъл „Царете на магията”, който обхвана повечето популярни жанрове на изкуството като „Манипулации”, „Фокуси”, „Сценични илюзии”, „Комична магия” и „Интерактивна магия” (с участие на публиката). Идеята на спектакъла бе да се „покаже” основно съвременен и интелигентен хумор, представен чрез изкуството на илюзията.

Сценичното шоу предизвика бурни аплодисменти от страна на публиката, която искрено се забавляваше на номерата на талантливите фокусници.Това бе едно невероятно представление, поднесено на пловдивчани и гости на града с много усмивки, финес и разбира се, с очарованието на Магията.