Десетки работещи около зоната на Пешеходния мост останаха без място за паркиране, след като от няколко месеца бариера е преградила  последното свободно място в района. Доскоро те са паркирали до стълбите от западната страна на Пешеходния мост, но вече това не е възможно.  Според тях новият паркинг е незаконен и настояват бариерата да бъде премахната.

Заради новата бариера собствениците и служителите на околните магазини да спират на километри от района, за да могат да отидат на работа.  Възмущението им взима връх, когато служителят, който е поставил бариерата им е поискал крупна сума, за паркират автомобилите си там.

Проблем с паркирането имат и клиенти, които се отказват да пазаруват в съответните магазини заради липсата на паркоместа. Бариерата и антипаркинг колчетата биха затруднили и колите със специален режим, ако стане инцидент. 

Проблем е и зареждането на магазините, тъй като няма нито едно място, където да спрат колите със стока. Собствениците на магазини са принудени да плащат на паркинга, за да разтоварят стоката си.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов коментира пред ТNS.bg, че поставената бариера е законно поставена като Общината  има сключен договор с прокуратурата за ползването на съответните паркоместа Незаконно, обаче в случая е искането на сума за паркиране. 

 

Още новини ТУК

TNS.bg