Грозна улична свада гръмна в центъра на Пловдив. Иначе битовите скандали за паркиране, този път прераснали в агресивна сцена, огласила района на Четвъртък пазара вчера вечерта, а главни действащи лица са небезизвестни личности в града под тепетата.

Абсурдни обиди, заплахи и обвинения за катастрофа, прераснали до жалба за побой – за това сигнализира адвокат Атанас Костов. От другата страна децата на транспортния бос Ангел Батаклиев – Красимир и Николета, отрекоха всички обвинения и поясниха, че са жертви в ситуацията. 

Спорният инцидентът се разиграл вчера към 18 часа вечерта, когато адвокат Костов слязъл пред кантората си на ул. „Цоко Каблешков“. Той заварил джипа си под пълна обсада – зад него бил паркиран черния „Мерцедес“ на Красимир Батаклиев, като возилото било почти долепено до колата на Костов. Батаклиев младши бил паркирал пред собствения си гараж пред дома си, който е в същата кооперация.

„Беше ме запушил безумно. Пред мен имаше кола, а отзад черната му кола на косъм разстояние от бронята ми. Опитах се да извикам “паяк”, за да вдигне тяхната кола, тъй като беше спряна така, че да не може да изляза нарочно - мисля, че е очевидно! След 17 часа обаче „паякът“ не работи, затова с много маневри успях да изляза и точно в този момент сестрата на Батаклиев – Николета изскочи до колата и започна да крещи. Отвори вратата на автомобила ми в движение, щях да получа инфаркт, защото се появи от нищото и можеше да я ударя“, обясни Костов.

Последвал лют скандал, в който първо Николета, а после брат ѝ Красимир излезли на улицата и започнали да се карат с Костов, защото според тях той бил ударил колата им.

„Брутална арогантност, обиди, заплахи за побой, знаеш ли аз кой съм – това последва. Обвиниха ме, че на всичкото отгоре съм ударил и колата им. Няма щети нито по моя автомобил, нито по техния. Викнаха КАТ, които от своя страна на база никакви доказателства ми написаха акт, който разбира се ще оспорвам в съда, все пак това ми е работата“, разказа Костов за TrafficNews.bg

Скандалът обаче не останал на улицата, а Батаклиеви отишли във Второ РУ в Пловдив, където пуснали жалба срещу адвоката за нанесени удари над Николета.

„Ще ги съдя до дупка. Има редица свидетели на сцената, всички знаят, че не съм докоснал с пръст въпросната жена. Пускал съм жалби срещу тях, така че този реваншизъм не е учудващ, предвид арогантното им отношение. Ще се видим в съда, като със сигурност ще заведа дело срещу тях за заплахи и обиди“, посочи Костов.

Наш репортер потърси за коментар ответната стена. Дъщерята на Ангел Батаклиев – Николета отказа да коментира случилото се, като обясни: „Достатъчно унижение претърпях - има си полиция, прокуратура и съд и там истината ще излезе наяве“. Брат ѝ Красимир Батаклиев обаче обясни, че сестра му си е изкарала медицинско свидетелство за удар в областта на лицето. Заради нараняването ѝ бил издаден болничен за 14 дни домашно лечение. Той отрече да е обиждал или заплашвал адвокат Костов и посочи, че адвокатът бил спрял пред техния гараж, препречвайки пътя им до него.

„Сестра ми се лекува у дома, а освен това е много травмирана от ситуацията. Изкара си медицинско за удара от Атанас Костов. Въпросният адвокат системно спира пред нашите гаражи и ежедневно ни възпрепятства да паркираме колите си в тях. В деня на инцидента той бе навлязъл на 1 метър в гаражното пространство, а аз не можех да си паркирам колата. Не съм го заплашвал – цялата ситуация е записана на видео от телефон, така че истината ще излезе. Имам щети по колата си, той е увредил моето МПС и се опита да напусне местопроизшествието. Има си документ за катастрофата, отделно сме подали жалба в полицията“, посочи Красимир Батаклиев.

Батаклиев младши отказа да предостави видеозаписа, на който се позова по време на разговора с наш репортер, и обясни, че не иска такива битови скандали да бъдат публично оповестявани. 

„Адвокатът иска да печели явно известност на наше име. Факт е, че фамилията ни се ползва с име в обществото за хубаво или за лошо. Свидетели обаче на ситуацията има, така че няма да се скрие истината“, обясни Батаклиев.

Адвокат Костов посочи категорично, че ако има изкарано медицинско, той ще съди фамилията и за документно престъпление, тъй като и с пръст не е докосвал, който и да е от нея. 

По случая е образувано досъдебно производство, като предстои да стане ясно дали материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата. 

Ето ситуацията преди скандала:

Ето гледната точка на Батаклиеви, които твърдят, че адвокатът е бил в нарушение, като ни написаха следното - "Предоставями ви гледна точка, в която се вижда как въпросният гопосдин е бил парлирал, пречейки ни достъпа до гаража. Сами преценете - 4 плочки по 25 саниметра (близо метър), същият е навлязал в гаража ни".

От снимката обаче не може да се прецени запречен ли е бил гаражът или не. По същество този спорт няма общо с предизвикване на ПТП, обиди, закани, удари и всички останали двустранни обвинения. Ще се търсят видеозаписи от района, които да внесат подробности по казуса. 

 

Заради дългове от над 5 милиона: Разпродават имущество на Батаклиеви в Пловдив и на морето СНИМКИЛишават автобусния бос от промишлена база в Пловдив и палат в Равда