Един от най-големите работодатели в Пловдивска област - немската фирма „Либхер” днес откри нов логистичен център.  Новото помещение е с площ от 80 000 квадратни метра и благодарение на него фирмата открива нови 150 работни места. По повод откриването на новите мощности пристигна и внучката на създателя на фирмата – Щефани Волтхарт.  Тя подчерта важността на завода в България и нареди страната ни на четвърто място по производителност в света.

„Създадохме „Либхер” край Пловдив през 1999 година и оттогава многократно сме увеличили производството тук. В момента завода произвежда близо 900 000 хиляди хладилника на година”, коментира наследничката на Ханс Либхер, която е и в борда на директорите на фирмата.

На официалното освещаване на логистичния център присъства и д-р Марияна Чолакова, която е почетен консул на Германия в България, както и зам.-областният управител Георги Пилев.

„Логистичният център е с големина, колкото девет футболни игрища. Преди около година тук имаше само едно голо поле, но ние успяхме да изпълним този титаничен проект”, коментира архитекта на сградата Енрико Репуц.

Управителят на фирма „Либхер” Герхард Грубер, коментира пред TNS.bg, че Пловдив е едно много добро място за развиване на бизнес. През последните години, обаче  твърде много чуждестранни фирми са отворили заводи в областта и търсенето на квалифицирани кадри става все по-трудно. Но от компанията се надяват, чрез своите отлични условия на труд да успеят да привлекат квалифицираните кадри в областта

В логистичния център има 12 рампи за товарене на камиони и 2 хидравлични рампи за товарене на вагони. Освен това уредите се транспортират по поточна линия през тунел от производвтеното хале в склад готова продукция. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg