„Борбата с бедността не се случва със социални помощи. Ключът към свободата е увеличаването на доходите”. Това заяви ицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Той коментира случаите в Игнатиево на богатите джебчийки, които получават помощи, а живеят в палати.

„За даване на повечето видове помощи е необходимо социален работник да е посетил дома на кандидата”, каза Калфин в сутрешния блок на нова. И подчерта, че разчита на Националната агенция по приходите да си свърши работата, като провери „бедните” от Игнатиево и сравни декларираните от тях доходи със стандарта им на живот. Социалният министър изрази надежда и за по-скорошно прилагане на измененията в Закона за семейните помощи, които „затварят няколко кранчета” и затягат мерките за безотговорни родители. 

Калфин бе категоричен, че държавата трябва да се ангажира с осигуряването на места в детските градини за всички деца, които желаят да ги посещават. Калфин прогнозира още, че предстоящият референдум ще се провали.

„Допитването ще се окаже невалидно, защото няма да гласуват достатъчно хора. След това президентът ще изпадне в много неловко положение”, коментира вицепремиерът.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg