Нищо от изнесеното не е вярно, ще си търся правата - това заяви пред медиите Иванка Ройдова, обвинена за мокрите поръчки на роднините си. По молба на защитата й - адв. Мерджанов и адв. Давчев, съдът даде едночасова почивка, за да се запознаят с материалите по делото.

Адв. Мерджанов заяви, че е получил папката преди 5 минути. В залата Ройдова също каза, че не е чела материалите и иска да ги види, за да може да се защити.

Иванка допълни, че не е видяла нито един цент от въпросното наследство, и препоръча на медиите да проверят гледачката на дядото, за която по-рано ви съобщихме. Припомняме по-рано тази сутрин дъщерята на Ройдова - Жана, заяви, че не е възможно майка й да е направила мокрите поръчки и насочи следата към гледачката, която се е грижела за дядо й в Америка.

"Борбата й не беше с вуйчо ми и не знам защо до този момент никой не споменава името на Недялка Бързакова, която беше гледачка на дядо ми, който беше болен от Алцхаймер. От гледачка тя се превърна в единствен наследник след неговата смърт на цялото му имущество, което е много над 5 милиона долара”, разказа Жана.

"Тя се възползва от болестта му и го накара да подпише документ, в който става единствен наследник на цялото му движимо и недвижимо имущество. Тази жена и до ден днешен управлява наследството на дядо ми. Когато ние разбрахме, започна разговор между майка ми, леля ми и вуйчо ми. Вуйчо ми от своя страна е сключил споразумение с нея и са разпределили завещанието”, обясни още Жана.

Ще докажа, че съм невинна, ако трябва, ще наема международна адвокатска компания, завърши Иванка.

Искането за най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 66-годишната жена бе внесено по-рано днес от Окръжна прокуратура-Пловдив. Тя е привлечена като обвиняема по досъдебно производство за приготовление към отвличане и приготовление към убийство – престъпления по чл. 142 ал. 5 във връзка с чл. 142 ал. 2 точка 7 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 17 ал. 1 и по чл. 117 ал. 1 във връзка с чл. 116 ал. 1 точка 7 във връзка с чл. 115 и във връзка с чл. 17 ал. от Наказателния кодекс.

Очаквайте подробности!

Още новини по темата вижте тук.

Какво казват свидетелите в съда - тук.

TNS.bg