„Никой не е по-голям от хляба - тази стара мъдрост събра деца и възрастни на една голяма маса и всички заедно се потопиха в изкуството да правиш хляб.
Това е  инициатива на кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, насочена към децата и възрастните със специални потребности.
В хлебната терапия се включиха децата от сдружение „Протягам ти ръка” и момчетата от Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач” – две групи от различни възрасти, но с общи потребности за развитие на умствените и физическите им възможности, социализация, внимание, отношение и нови приятелства.
Груповото месене на хляб е социално-терапевтична практика, която активно се прилага по целия свят и е изключително полезна за хора с увреждания. Прилага се с цел преодоляване на техните интелектуални затруднения, развиване на речевите им възможности и въображение и подобряване на емоционалният им статус.

„Хлябът обединява хората. Тази съвместна инициатива ни донесе нови приятелства, невероятни усещания за децата и момчетата от дома, а и за мен самия”, заяви Димитров .

TrafficNews.bg