Над 50 милиона лева са изразходвали политическите сили през 2014 година, сочат публичните им отчети пред Сметната палата. Това обаче съвсем не е всичко, тъй като в сумата от 51 260 000 лева влиза похарченото само от парламентарните партии. А отчети са подали точно 160.

През 2014 година имахме два пъти избори, а това автоматично означава партиите да бръкнат по-дълбоко в касите си за агитация.

Първенците по харчове са най-големите партии с най-голяма държавна субсидия. ГЕРБ води класацията с над 17 милиона, от които над милион са отишли за дарения.

Следва БСП с 11 милиона и ДПС с 8,5 милиона лева.

Имаме и изненади. „Атака" например отчита огромен приход от членски внос - близо 1,3 милиона лева, с което изпреварва смятаната за най-масова БСП, съобщават от нова.Движение „Гергьовден" забавляват с прецизност, като в отчета си са описали дори климатиците и столовете си.

Крупни суми от дарения отчитат пък от „България без цензура" - близо 2 милиона лева. Заради тях обаче партията на Николай Бареков може да бъде наказана с отнемане на държавната субсидия, тъй като не е спазила законовите изисквания при отчитането на щедрите си дарители.

OЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg