В Пловдив се проведе „Българският форум на бизнес лидерите”. С цел да стимулира ангажираността на бизнеса в партньорство, окуражаване и непрекъснато подобряване на отговорните бизнес практики, базирани на етиката и уважение към служителите, обществото и околната среда. Важна задача на форума е улесняване на партньорствата между представители на различни сектори за предприемане на съвместни действия за решаването на широк спектър от социални, икономически и екологични проблеми чрез сътрудничество на бизнес лидерите с гражданското общество, публичния сектор и правителството.

Почетен гост на събитието беше Деяна Костадинова, секретар по социални политики на Президента, която представи приоритетната социална политика. Георги Титюков, кмет на район централен представи социалните проекти, които развива община Пловдив.

Основен акцент на събитието беше деинституализацията на домовете за деца лишени от родителска грижа. Изпълнителният директор на фондация „За нашите деца”, Иванка Шалапатова  подчерта важността на това всяко дете да израсне в семейна среда, за да може да има успешна социална реализация. В Пловдив вече е закрит един от трите домове за деца и  се изграждат различни домове за временно настаняване. 

TrafficNews.bg