Анастасия Ангелова, която беше изоставена на пътя между Симеоновград и Хасково от фелдшер докато ражда, никога няма да забрави думите му, когато й казал да слезе от линейката: „Търсете си такси, друг транспорт, мен не ме интересува”. „Чудех се на кой свят съм”, разказа тя пред bTV.

На път за Хасково линейката оставила Анастасия, защото се получила информация за тежка катастрофа. Фелдшерът преценил, че случаят е по-спешен от раждането на дългоочакваното бебе от майка със здравословни проблеми.

След като била оставена на пътя, Анастасия се чудела какво да прави. Тя звъннала пак на 112 да ги пита дали ще пратят друга линейка. Оттам й отговорили: „Има катастрофа. Стойте и чакайте!”. „Как да стоя и да чакам като раждам”, попитала жената. За щастие съпругът й запазил самообладание и повикал свой роднина с автомобил.

През това време Анастасия се молела да не стане нещо с детето й, което било заченато след две неуспешни раждания и чакано с огромно нетърпение. „Само си казвах, ако стане нещо, да е с мен, да не е с него”.

По-късно в болницата майката чула, че след известно време фелдшерът се е върнал на мястото, където я оставил, за да я търси. Тя предполага, че го е направил, защото се е обадила втори път на 112 и е заплашила с прокуратурата.

От Спешния център в Хасково признаха, че решението на фелдшера Митко Костов да остави родилката заради катастрофата, е било грешно. Той е трябвало да поиска помощ и друга линейка да отиде на мястото на инцидента.

Анастасия Ангелова вече е подала жалба в полицията в Симеоновград. По думите й, тя ще реши какви други действия да предприеме в зависимост от това доколко Костов осъзнава какво е направил.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg