Днес се проведе учебна евакуация в районната администрация на район „Северен”. Практическото занятоие обучи служителите по плана за евакуация при аварийна ситуация и/или пожар в сградата на кметсвото. Евакуацията приключи успешно, като времето, което беше необходимо на служителите и посетителите да освободят сградата е минута и половина.

След евакуацията се проведе обучение за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите и практическо обучение за работа с пожарогасители. След теоретичната част последва и практическа, в която нагледно се използваха и трите вида пожарогасители, а всеки от присъстващите можеше да се включи в гасенето на импровизираните пламъци.

Целта на обучението е да се създаде оптимална организация при аварийни ситуации за действия на служителите и посетителите при извършване на евакуация до идването на специализираните служби на ПБ и ЗН, както и създаване на трайни навици и умения, насочени към овладяване на обстановката и надеждно защитаване на живота и здравето на всички.

TrafficNews.bg