Случайно пътувайки по Подбалканската магистрала започнаха да ми присветват коли. Малко след това попаднах на катастрофиралия автобус. Това разказа в студиото на bTV д-р Добрин Патарински от Клиниката по интензивна терапия в "Пирогов". Той участва в спасителната операция при тежката катастрофа край Калофер началото имаше известна суматоха, призна той.

"Първо видях едно момиче с охлузвания, което беше откарано до болницата от случайно преминаващи хора. Пострадалите бяха видимо притеснени. Видях още мъж и жена, които бяха в най-тежко състояние. Аз се убедих, че няма пряка опасност за живота им. При такава ситуация е много важно да се създаде организация и да се запази спокойствие", посочи д-р Патарински. Според медикът институциите са се справили добре при ситуацията.

"Един от мъжете, които помагаха разкритикува пожарната, че само да разрязали някакви маркучи от автобуса, но ако не го бяха направили и беше възникнал пожар, пострадалите щяха да са повече. Когато има ред по цялата верига и ситуацията се овладява по-бързо".

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ КАТАСТРОФАТА ТУК!

TrafficNews.bg