До месец започва изграждането на Младежки център на стойност 1 милион евро. Младежкият център ще се намира в района на Гребна база и представлява триетажна сграда с по 500 кв.м на етаж. В нея са предвидени зали за различни семинари и обучения, компютри, както и 35 места за подслон на младежи от други градове и държави. В центъра ще се развиват различни доброволчески инициативи и анализи на потребностите на младежите в общността.

В Центъра младежи между 15 и 29 годишна възраст ще имат възможността да участват в младежки обмени, доброволчески инициативи, неформални обучения (гражданско образование, изграждане на социални умения, младежко лидерство и други), клубове по интереси и кръгли маси. Ще бъдат създадени програми за реинтеграция на младежи, отпаднали от образователната система, такива с девиантно поведение или с противообществени прояви и представители на малцинствени групи. Новосъздаденият Център ще предоставя достъп до интернет и медийно базирани платформи.

Отделно общината е замислила да построи 3 футболни и 2 баскетболни игрища, 2 площадки за фитнес на открито и паркинг за 47 автомобила.

TrafficNews.bg