Дядо и внучка се натровиха с яйца с фипронил в бургаския квартал „Лазур”. Те получили силен обрив, след като изяли сладкиш, направен със заразените яйца. Наложило се да бъдат консултирани в болницата, пише „Флагман”.

Изследванията доказали, че проблемът е в яйцата, които са изяли. След като се установило, че семейството е натровено, партидите в кварталния магазин били проведени. Оказало се, че номерата им са на една от трите опасни партиди, за които има предупреждение да не консумираме.  

„Купих голямо количество яйца от магазин „Болеро” в жк „Лазур”, с които направих сладкиш. Тъй като вече се говореше за яйца, които са замърсени с поразяващо здравето химическо вещество, аз огледах всички опаковки и купих най-скъпите – за да съм убедена, че няма да имам проблем”, разказа близка на пострадалите дядо и внучка. Те са от една от най-авторитетните фамилии на потомствени магистрати в Бургас. 

„Върнах се с неупотребените от нас яйца в магазина и се обърнах към управителя с молба да ги приемат и в крайна сметка да изтеглят от щандовете си вредната за здравето стока. Управителят се държа с мен арогантно. Той заяви, че мога да оставя при тях неизползваните яйца, но нямат никакво намерение да ми възстановят похарчените пари, нито да поемат отговорност”, оплака се жената.  

Вчера сутринта министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че 1.5 млн. яйца с фипронил ще бъдат унищожени. Той обясни,ч е заразените яйца стават опасни, когато човек, тежащ около 70 кг., консумира 70-80 за около седмица.