След сериозните валежи в Старозагорско бяха подадени няколко сигнала за наводнени къщи. В Николаево от покачването на нивото на подпочвените води са се наводнили 4 къщи, в Горно Ботево има една наводнена къща, в Дълбоки - също. На местата са изпратени екипи на РД ПБЗН.

През последното денонощие в община Стара Загора количеството на падналите валежи е 46 л на кв.м. В Николаево и Гурково количеството е 40 л на кв.м, в Мъглиж, Чирпан, Казанлък – 30 л на кв.м. В Старозагорска област няма затворени пътища, предаде бтв. През нощта на магистрала „Тракия” в близост до Стара Загора са станали две пътнотранспортни произшествия.

Първото е с празен бетоновоз, който се е обърнал на хлъзгавия от дъжда път на 223-ия км на магистралата. Второто е с лек автомобил, който също се е обърнал на 191-ия км. Няма жертви в двете катастрофи.

От Областно пътно управление още през нощта са започнали почистване на участъците, на които са станали те. Бетоновозът е изместен встрани от пътното платно, но още не е вдигнат. В момента там се работи.

Нормално е състоянието на яз. „Копринка”. Той е запълнен на 60%. В Раднево бурният вятър е изпочупил клони на много дървета. Пострадали от бурята няма. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg