След проверка на ДАИ са установени  нарушения при 53 автобуса в Пловдив. Обяви в ефира на Дарик радио шефът на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ Васил Лалбонов. При съвместна проверка с полицията е разкрит автобус, който вози деца до Пловдив всеки ден, без да има лиценз за такава дейност. Инспекторите извършват прегледи преди излизането на автобусите и при крайните спирки.

От началото на година са съставени 25 акта за транспортни средства, които не са минали на технически преглед, 20 акта за технически неизправни автобуси и 8 за разкъсани и износени гуми. Въпросните автобуси са спрени временно от движение, за да бъдат отсранени проблемите. Санкциите по Закона за движение по пътищата са 20 до 150 лева в зависимост от нарушенията.

Таксиметровите автомобили в града също не са изрядни. Най-често шофьорите превозват пловдивчани без включен апарат или нямат изрядно оформени пътни документи, обясни още Лалбонов. От началото на годината за подобни нарушения ДАИ е спряла от движение 6  автомобила.

TrafficNews.bg