Бургазлията Росен Евтимов взе правосъдието в свои ръце и наказа публично циганина Иван от село Ново Паничарево. Вместо да хвърли здрав пердах на крадеца и да сигнализира в полицията за кражбата, остроумният мъж го натоварил в колата и му дал шанс сам да избира наказанието си. Уплашеният до смърт Иван избрал да сложи две луканки на ушите си, да марширува и силно да вика: "Аз съм крадец, но повече няма да крада луканки!", пише "Флагман".

Когато разбрали за кражбата, приятелите Росен и Георги отишли в циганската махала на Ново Паничарево и издирили циганина. Казали му: „Влизай в колата. Ще си кажеш всичко сега! Къде са ми луканките?” Двамата мъже наредили на гладния ром да обикаля, докато има сили из центъра на селото, а местните жители гледали сеир и се заливали от смях. Сигналът в полицията подал бащата на крадеца Иван, който се притеснил бизнесмените да не натупат 18-годишния крадец, който от скоро бил и млад баща. Полицаите пък сварили Иван уморен от упражненията с луканките, със зачервени уши и много изплашен.

"Имах два пръта с луканки, циганинът взел единия. Ако беше отмъкнал и другия, сигурно с 4 луканки щях да го накарам да марширува. Не сме го били, нито пък позволихме да го снимат. Дано си е научил урока", казва Росен. 

Ромите в махалата се уплашили до смърт от коравите момчета, а Иван половин час марширувал с високо вдигнати колене и луканки на ушите. Циганинът признал, че отмъкнал 18 луканки, заедно с пръта, на който висели. Обяснил, че е изял няколко, но другите върнал от страх. Освен всичко веднага продал и пръта, който бил неръждавейка.

Днес опозореният крадец Иван е неоткриваем в махалата на Ново Паничарево. Със сигурност гладните роми повече няма да припарят до къщата на Росен от ж. к. Меден рудник. 

TrafficNews.bg