"Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако 100 пъти не бях казал, че благодаря на всички партии за положените усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция. Няма съмнение", каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Падаха банки, спрени еврофондове, държавата се разпадаше. Това го помните всички, не е било преди 100 години", допълни той.

Вчера реформаторите предупредиха, че съдбата на правителството зависи от приемането на съдебната реформа.

"Тези коментари - "ще падне правителството", които се говорят всеки ден, нито са здравословни, нито са правилни. Това могат да го мислят хора, които искат само да се дестабилизира държавата. Само преди година имаше друго правителство с друго мнозинство, спряха еврофондовете и държавата замря", каза Борисов. 

"Положихме усилия, всичко върви в момента. Милиарди се разплащат, пенсионна реформа, здравна реформа, енергийна реформа, здравна система, инфраструктура, екология, земеделие. И изведнъж пак започваме да си говорим едни и същи неща. И като падне какво ще стане? Нови избори? Нови мнозинства или малцинства? Какво ще постигнем, освен да се върнем с още една година назад", попита министър-председателят.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg