Слънчев бряг изригна! Пак се прочухме! Този път обаче не със среднощните пиянски оргии или балконинги, а с... протести. Напъните на вицепремиера Валери Симеонов да спре шума така вбесиха собствениците на клубове в комплекса, че днес те излязоха на основния път в курорта и го блокираха. Всичко това се случи пред шашнатите погледи на почиващите, голямата част от които са чужденци.

Хората, които се събраха на протест, за да изразят въмущението си от проверките и затварянето на дискотеки заради шума, бяха много. През цялото време се чуваха възгласите и скандиранията им: "Оставка за Симеонов!", "Бойко, помогни ни!"и „Бойко, спри Валери”.

Припомняме, преди дни среднощни проверки на Валери Симеонов спряха шумни партита и конфискуваха техника и озвучителна апаратура в дискотеки в комплекса, сред които бе и "Bedroom". Според бранша по този начин е даден лош сигнал за туристите, това ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им. Според тях Слънчев бряг е място за забавления, а не е за хора от трета възраст.

Недоволните граждани се отправиха до входа на курортния комплекс и се върнаха до началната точка, като блокираха централния път на Слънчев бряг. Всичко това - в разгара на сезона...

А утре или вдругиден се очаква още по-масиран протест, който ще бъде пред сградата на Слънчев бряг АД.