От МВР съобщават , че са взети всички необходими мерки за гарантиране на сигурността и спазване на обществения ред по време на мача между ПФК “БОТЕВ” - ПЛОВДИВ И ПФК „ЛЕВСКИ” – СОФИЯ в Неделя. Футболната среща е  от 16 кръг на “А” професионална футболна група и ще се проведе от 13.15 часа на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912” в квартал „Коматево” в Пловдив.

В деня на мача ще бъде ограничено движението по бул. „Христо Ботев”, в участъка от бул. „Александър Стамболийски” по протежението на Коматевско шосе до кръстовището с околовръстния път на Пловдив.  За времето от 12.00 до 16.00 часа ще бъде ограничен достъпът на моторни превозни средства, които ще се пренасочват по обходни маршрути в квартал „Коматево”. Ще бъдат пропускани само превозните средства на масовия градски транспорт и на живущите в квартала.

Привържениците на ПФК „Левски” - София ще бъдат допускани към спортното съоръжение по маршрута Околовръстен път - ул. „Захаридово”, като автобусите им ще се съпровождат и охраняват от полицейски служители. Феновете на ПФК „Ботев” - Пловдив ще преминат по маршрута бул. „Христо Ботев” – Коматевско шосе. Билетите за футболната среща са предварително разпределени и на място преди срещата ще бъдат продавани, като за агитката на ПФК “Левски” - София са отпуснати 250 билета.

На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

TrafficNews.bg