Наводнен и затворен от полунощ е ГКПП Капитан Андреево. Нивото на водата там е около 50 см. Тежкотоварните автомобили се пренасочват през Лесово. Това предизвиква блокада от автомобили, опашката от българска страна достига до 10 км. Бедствено положение е обявено и в община Тополовград.

Има съборен мост при село Малко Брягово.Заради наводнение е прекъснат пътя за с. Динево. Непроходим е и мостът към село Любеново, съобщиха от хасково нет.

Обилен порой заля и Хасково в часовете между полунощ и сутринта. До момента са отчетени 50.5 литра на квадратен метър, като на някои места в областта е повече. Наводнени са и значителни участъци от стария път Любимец- Свиленград и е сериозно затруднява преминаването по него.

Две села в община Стамболово и едно в Ивайловградско са без ток. Затворени остават пътищата, за които бе съобщено по-рано, в общини Димитровград, Симеоновград и Маджарово. Има информация за 4 наводнени къщи в с. Стойково, където е скъсана дигата. Няма информация за бедстващи хора до момента.

TrafficNews.bg