Наше момиче ще атакува "Гинес" за прекарал най-много време на рекордно високи температури. Силвия Манолева от четири години живее в САЩ и решава да се хвърли в сериозно предизвикателство - да преживее цял месец на 55-градусова жега в пустинята Мохаве край Лас Вегас.

Силвия, която е на 27 години, няма да е сама, а с още няколко приятели. Единственото, което ентусиастите ще вземат със себе си в караваната, която ще наемат, е вода, слънцезащитни кремове и лосиони, задължителната аптечка и храна.

"Няма да използваме вентилатори, няма да имаме и климатик. Там се намира най-горещата точка на континента, известна като Долината на смъртта", разказва красавицата. С приятелите си ще обиколят и запуснати градове, които заради пустинята са почти погълнати от пясъка.

Когато отишла в САЩ, Силвия дълго време работила в казино в Лас Вегас, но накрая й омръзнало, а и успява да събере сериозна сума спестявания. Затова и решава да си организира "екстремна почивка" за месец заедно с приятелите си Линда, Майкъл, Торънс и Шерън.

"Ще изпратим местоположението, на което се намираме, на близките си. Не искаме да сме безразсъдни, както биха решили някои хора - подобно преживяване в модерния свят няма как да се случи", откровено е младото момиче.

Силвия, която е от Велико Търново, разкрива, че и в България не избира друг вид почивка освен на къмпинг или палатки на Иракли.

"Но в пустинята със сигурност ще имаме критични моменти! През лятото температурата надвишава 55 градуса, въпреки че има и разнообразна растителност", казва Силвия.