Добре съм, чувствам се чудесно и съм на работа от една седмица. Забавих третата си доза и дадох положителен резултат за ковид. Лекувах се вкъщи и успях да го преодолея в рамките на седмица-10 дни, но после дойде пост ковид синдрома. Това заяви пред bTV доц. Ангел Кунчев в първото си телевизионно интервю след дълго отсъствие, което предизвика редица конспирации за здравословното му състояние.

"Ковидът е системно заболяване и рецепторите, които се свързват с вируса са в цялото тяло. Кой каквото си има, ковидът го изостря. Имах изостряне на кръвното налягане и кръвната захар. Слава Богу, преодолимо е. Имам диабет, но се лекувам само с хапчета - диабет тип 2. Звънна ми една репортерка от "Ройтерс" и започна да ми изрежда всичко написано и ме пита кое е вярното и аз й казах: "Само името", разказа той.

"Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече - имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечен...

"Официално изпратиха запитване до проф. Мутафчийски защо крият тялото ми в моргата и ще го изкарат ли след изборите. Да приемаш всичко за истина, говори лошо, че не знаеш как да отделиш лъжата от истината", обясни доц. Кунчев.

"Първо, нямаше вирус, защото ако не го видял, не съществувал. После нямаше пандемия, дойдоха чиповете. Едни хора с бели престилки обикаляха и показваха как на малък микроскоп се виждали малки частици, с които ни контролирали. За съжаление, айкю нивото на интелект върви много пряко с тези неща, допълни той.

Честно казано, много се ядосах по повод слуховете, разпространили се в социалните мрежи - че съм в тежко състояние в болница, добави той. Това е много показателно докъде може да стигне масовата психоза, заяви националният здравен инспектор, като отбеляза, че дори след като публикува в социалните мрежи своя снимка с вестник с актуална дата, за да докаже, че е жив и здрав, е имало коментари, че снимката е монтаж.

"Аз забавих третата доза с около седмица. Вирусът ми даде урок, че когато трябва да направиш нещо, трябва да го направиш навреме. Дадох положителен резултат, не се наложи влизане в болница, още по-малко пък интубация. Със сравнително добро лечение успях да преодолея болестта в рамките на седмица – 10 дни. След това обаче този прочут пост-COVID синдром показа своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой, каквото си има го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава Богу, е преодолимо”, посочи доц. Кунчев