Разследващите бруталния побой над 4-дневно бебе в столичната болница „Софиямед” са били втрещени от жестокостта на акушерката Емилия Ковачева. Действията й са били заснети от охранителна камера, а кадри от записа бяха публикувани във в.България днес.

Запознати със съдържанието му разказаха, че акушерката на няколко пъти минава покрай детето и му нанася удари първо с юмруци, а след това – и със стъклена бутилка. Единственото обяснение на Ковачева е било, че се почувствала изнервена от това, че малката Никол плачела твърде много.

Стана ясно, че арестуваната е имала трудов и граждански договор, като на 18 април т.г. (когато посяга на детето-б.р.) е взела две смени. От „Софиямед” се въздържат от коментар с мотива, че тече разследване. В същото време, не те, а „Токуда” (където Никол е докарана в изключително тежко състояние-б.р.) сигнализират в полицията за случилото се.

В Самоков, където Емилия Ковачева е работела преди, я познават като „перфектна, тиха, възпитана и скромна”. Тя е вдовица с две дъщери, едната от които учи фармация.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg