Близо 30 момичета приклещиха 14-годишна девойка в Пловдив, а четири от тях я пребиха и надраха лицето й, за да не може да се яви на престижен световен конкурс за красота. Това съобщи майката на пострадалата тийнейджърка - Надя, пише "Телеграф. От седмица насам в града под тепетата навсякъде има билбордове на "Miss & Mr. Grand Sea Universe", който ще се проведе на 25 юни. На тях е снимката на Маргрет Аверин, която е една от претендентките за титлата.

Откакто лицето й се вижда навсякъде из Пловдив, девойката започнала да получава заплахи от непознати момичета във Фейсбук. "Казваха й, че е грозна, че не трябва да участва и ще си изпати, ако не се откаже. Мислехме си, че е хлапашка работа и не обръщахме внимание", спомни си Надя. В сряда следобед обаче Маргрет и нейни приятелки имали среща на детска площадка на метри от Първо РПУ в Пловдив, където често се събирали.

Когато девойката пристигнала, там я чакали над 30 момичета. "Обградили я от всички страни, за да не избяга. Тя опитала да се защити, но две от тях я хванали здраво", разказа майката. Други две започнали да удрят и ритат 14-годишната тийнейджърка в главата и по цялото тяло. Започнали да дерат и лицето й. "Крещели й, че правят това, за да не се яви на конкурса. Не спирали да я обиждат, и да й повтарят, че е грозна", сподели още Надя. След като пребили жестоко красавицата, нападателките си тръгнали заедно.

Момичето успяло да се обади на майка си, която веднага отишла в градинката и я взела. "Отидохме в болница. Тя си извади медицинско, а след това се прибрахме, защото беше много травмирана, в шок, а и цялата е в отоци и синини", каза майката на Маргрет. Вчера двете са подали и жалба в полицията. Ченгетата са започнали разследване по случая. Междувременно с девойката работи психолог.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg