Конкурс за директори в 3 държавни и 11 общински училища обявава Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив.

Със заповед от образователния министър проф. Тодор Танев, публикувана днес в РИО, се обявява конкурс за ръководните длъжности в Професионална гимназия „Цар Иван Асен ІІ“ в Асеновград, Професионална гимназия по облекло „Иванка Ботева“ в Калофер и Селскостопанска гимназия в Садово.

Кандидатите за заемане на длъжността ще се пресяват на три етапа - по документи, с тест и интервю, пише дарик. Писменият изпит, който е под формата на тест, включва решаване на задачи или казуси, свързани с прилагането на нормативната уредба, действаща в системата на народната просвета, и със специфичното съдържание на функциите и отговорностите на длъжността "директор" на държавно училище.

Документи за участие в конкурсa се подават в РИО в едномесечен срок.

11 са общинските училища, в които е обявен конкурс за директор. В Пловдив, това са учебните заведения ОУ „Димитър Талев” и СОУ „Христо Г. Данов”. Директори се търсят още в гр. Първомай и в селата : Калояново, Марково, Брестовица, Крумово, Войводиново и Буково.

Кандидатите за заемане на длъжността в общинските училища също ще преминат през три етапа - по документи, с тест и интервю, а срокът за кандидатстване е 20 юли.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg