Две камериерки от хотел в Слънчев бряг били нападнати по брутален начин от управителката. 

Тя замахвала с ножица и ги обиждала, наричайки ги с грозни епитети. Отвратителните сцени са се разиграли вчера пред погледите на десетките други служители. Това оповести Огняна Вълканова, която разказа потресаваща история за грубо и недопустимо отношение на работно място от страна на ръководителя, пише Флагман.бг.

32-годишната бургазлийка от 4 години работела като камериерка в различни хотели в Слънчев бряг. В хотела, където е нападната вчера, работела втори сезон. За първи път й се случвало шеф да й посяга физически.

Ето и целият разказ на Огняна:

„Вчера малко преди обед на мен и на моята колежка Веселина Иванова ни се случи нещо недопустимо – бяхме нападнати от управителката Мария - не й знам фамилията, тя работи в хотела от месец юли, когато освободиха стария ни шеф. Нямаше причина, по никакъв начин не сме я предизвикали. Първо, още сутринта дойде на работа много крива, а след това се скара с колежката ми. Изкара ножица и тръгна към нея, Веселина – за да се защити, бе принудена да я бутне. Колеги чуха виковете ни за помощ и дойдоха да ги разтърват. След това двете се засякохме с управителката в асансьора. Лошото й настроение не бе отминало. Тя отново извади ножицата и започна да крещи: "Сега ще ме слушате ли бе, долни камериерки?! Ще ви кажа аз на вас, ще ви е*а майката“.

Замахна с ножицата към мен. Аз изпаднах в шок. След като слязохме от асансьора, аз се обадих се в полиция. След малко униформени служители на реда. Управителката даде обяснения пред тях и обеща, че повече няма да се занимава с нас. По-късно аз трябваше да си взема заплатата от нея. Бях решила вече и да напусна, защото е недопустимо управител да се държи по този начин със служителите си. Влязох в офиса при нея – тя стоеше срещу мен, а между нас беше застанал служител от поддръжката, за да може да реагира, ако отново възникне скандал по нейна вина.

Докато пишех молбата за напускане, управителката отново избухна. „С тая долнакамериерка, сган мръсна, няма да се занимавам. Аз много бързо ги оправям такива като нея“, обиждаше ме тя пред свидетел. След което пак ме заплаши, че ако подам писмена жалба в полицията, лошо ми се пише. През цялото време думичка не съм й отговорила. Написах си молбата, посегнах да си взема чантата и в следващия миг усетих удари с юмруци по главата и гърба ми. Обърнах се към нея, попитах я защо го прави, но вместо отговор, получавах нови удари и нови обиди. Отново ми крещеше: „Ще ти е*а майката, за нищо не ставаш, боклук такъв!“. Този път нервите ми не издържаха, започнах да блъскам служителя от поддръжката, защото той не вземаше мерки да ме защити, а беше между нас. Управителката отново размахваше ножицата, насочи към мен, искаше да ме наръга! Имах късмет, че дойдоха още колеги и успяха да ни разтърват. Така и не си получих заплатата си"

Огняна Вълканова твърди, че това не е първият случай на насилие от страна на управителката. Преди месеци същата е посегнала и на една от рецепционистките. Огняна от вчера не е на работа в хотела, въпреки че по договор трябвало да остане до 15-и октомври, когато сезонът в хотела приключвал официално. Младата бургазлийка е подала сигнал и в полицията.

Проверка установи, че за случая е уведомен РУП - Несебър. Техен екип е пристигнал на място, снел е показания на двете страни и е написал предупредителни протоколи. Уведомена е и Районната прокуратура в Несебър.