Все още няма окончателно решение кой ще поддържа Северната скоростна тангента след решението на кабинета софиянци да пътуват по нея без винетки. На 2 януари Агенция пътна инфраструктура и Столична община създадоха работна група, за да търсят

законово основание на казуса, защото тангентата влиза в републиканската пътна мрежа. Освен това трябва да се реши и въпросът с поддръжката на съоръжението. Окончателното решение се чакаше днес.

Премиерът Бойко Борисов разпореди АПИ и Общината да се договорят след като кабинетът отмени предишото си решение по тангентата да се минава с винетки. Обратът дойде след бурните протести на софиянци, които ежедневно ползват отсечката. 

Пред Trafficnews.bg зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов каза, че днес съвещание не е имало и консенсус все още няма. 

"Знаете, че понеже има смени в ръководството на АПИ, нямаме финална договорка по темата. Днес не сме заседавали. Продължаваме да работим и разчитаме на добра кооперация и диалог", обясни Барбалов.

Припомняме, че  бившият шеф на Пътната агенция Светослав Глосов, който подаде оставка заради проблема с електронните винетки, обясни, че Столична община и АПИ трябва да намерят решение до края на януари, защото по думите му, на повече хора винетките им изтичат тогава. 

На въпроса какво да правят тези хора, Дончо Барбалов отговори, че въпросът е към АПИ.