Българската банка за развитие прави нов опит да продаде почивната база "Здравец" в известното с лековитите си води село Нареченски бани.

Имотът бе пуснат за продажба от ББР в началото на лятото през портала за електронни търгове на Агенцията за публичните предприятия и контрол, като тогава началната цена бе 285 хиляди лева. Сегашната стартова тръжна цена е с близо 40 000 лева по-малко - 257 175 лева без ДДС. Стъпката за наддаване е 5144 лева. 

Комплексът се състои от две части – четириетажен хотел с 54 двойни стаи със застроена площ 393 кв.м. и триетажна сграда (132 кв.м.) с 4 просторни апартамента. Парцелът е с площ 941 кв.м. На партерния етаж има изграден ресторант с гледка към река Чая.

До 1 август 1996 година почивния дом е бил в активите на държавна фирма “Социален отдих”. На 1 август с решение на Министерски съвет почивната база е прехвърля безвъзмездно на Националния осигурителен институт. На този етап почивният дом е функционирал именно като леглова база по различни направления за балнеолечебни процедури. 

По неведоми пътища почивната база минава в частни ръце през 2006 година, когато е прехвърлена на "ЕС КОМ Н" ООД. Година по-късно в собствеността изникват имената на Гьока Хаджипетров - областен управител на Пловдив при правителството на НДСВ, наследник на пловдивския търговец и меценат Хаджи Гьока Павлов, както и на Мария Петрова. През 2019 година имотът е ипотекиран в ББР, които в крайна сметка взимат собствеността и продават имота в момента. 

Базата е на изключително тихо и спокойно място сред красивата природа на Средните Родопи и е подходяща за хотел или старчески дом. Нареченски бани е един от най-известните балнеолечебни курорти в България, като водите от трите минерални извора лекуват редица заболявания на нервната, сърдечно съдовата, опорно-двигателната система. Намира се на 190 km югозападно от София, 24 km югозападно от Асеновград, на 42 km южно от Пловдив и на 28 km северно от Чепеларе.