Полицията разшири периметъра на издирване на Стоян Зайков,заподозрян за убийството на бившата си жена Милена Шишкова, научи TrafficNews.

Специализирани сили и полиция има както в района на село Костенец, така и в село Горна Василица, където Зайков има вила. Мъжът често е забелязван там. Той познава много добре района.

Полицаите са затруднени поради факта, че от една година заподозреният няма мобилен телефон. Учил е и сина си да не използва такъв. До момента Зайков не се е свързал с никого от близките си.

Местните се страхуват, защото знаят за досегашните му криминални прояви - кражби и хулиганство.

Издирването продължава вече втори ден, като днес се очаква в операцията да се включат и хеликоптер.

Според служителите на реда Стоян не е човек, който би се самоубил.

Собственичката на траурна агенция Милена е добре позната в Костенец, защото е въртяла и фризьорски салон, който е рекламирала във Фейсбук. 

Повечето жители на квартала описват Зайков като брутален апаш, от когото е пропищял целият град. Съседите му пък твърдят, че не е такъв злодей, но рано е тръгнал по кривия път.

За последно мъжът е видян в четвъртък вечерта, когато излязъл от къщата, в която живее и не се върнал.

Сестрата на убитата беше категорична, че в случая не става въпрос за любовен триъгълник. Убитата се оплаквала, че през последните няколко дни заподозреният Стоян Зайков я преследва. 

 

Повече от денонощие издирват убиеца от Костенец, търсят го с хеликоптериМилена Шишкова беше открита мъртва до дома си в петък сутринта

Сестрата на убитата в Костенец: Стоян я преследваше от няколко дниНяма любовен триъгълник, категорична е Славяна Шишкова