Пловдив е затапен. Почти всеки голям булевард е задръстен от коли, алармираха читатели на TrafficNews.bg

Най-сериозно е положението в Кючук Париж и по Коматевско шосе. Повече от два часа улица „Даме Груев” е изпълнена с коли и в двете посоки. Превозните средства едва пъплят.

„Тапата е жестока, през надлез „Родопи” до кръстовището на ВСИ е много страшно. 45 минути пътуваме”, пише в социалните мрежи пловдивчанин, като добавят, че за утежнение на трафика е виновно и ПТП, настъпило на надлеза .

Наш читател пък, заклещен на Коматевско шосе пък споделя, че вече второ кафе пие, а колите не помръдват. Както медията ни писа преди дни, оначалото на месец септември, след края на летните отпуски, всяка сутрин километрични колони от коли едва пъплят по Коматевско шосе. 

Брутални тапи по Коматевския възел, пловдивчани бесни: В 4:00 ч. ли трябва да тръгваме за работа?Следващата седмица достъпът от и към Кючука и Коматево ще е почти невъзможен

„В най-скоро време трябва да се пусне светофара на Коматевско шосе и пресечката за Остромила. Хората едвам се включват в движението, а това забавя колоната и на самото Коматевско”, пише читателят ни.

Задръствания има и по бул. „Никола Вапцаров” и улица „Димитър Талев”.

След затварянето на Бетонния мост и реконструкциите по булевард „Александър Стамболийски”, трафикът към двата квартала се насочва по булевард „Христо Ботев” и Коматевския възел и една малка част към "Модър-Царевец". 

„Първо трябваше да завършат проекта по пробива на гарата, а след това да бутат Бетонния  мост”, възмущава се пловдивчанин.

Мостът на Панаира и този до УХТ също са изпълнени с коли.